Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Pinot Noir wijn

Pinot Noir is een van de meest populaire wijnen ter wereld. Het is een krachtige en fruitige rode wijn die afkomstig is uit de Bourgogne-regio van Frankrijk. Pinot Noir is een van de meest veeleisende druivensoorten om te telen. Het kan alleen in bepaalde klimaten en bodemsoorten worden geteeld, wat het moeilijk maakt om consistente kwaliteit te produceren. In deze gids zullen we ingaan op wat Pinot Noir is, waar het vandaan komt, hoe het te telen, hoe het te herkennen en hoe het te serveren.

Wat is Pinot Noir?

Pinot Noir is een soort rode wijn, geproduceerd vanuit de Pinot Noir druivensoort. Het is een middelzware, donkerrode wijn met een krachtige, fruitige smaak. Deze druif is moeilijk te telen omdat hij gevoelig is voor klimaatveranderingen en ziekte. Pinot Noir wordt geproduceerd in veel wijnbouwgebieden over de hele wereld, maar het meeste komt uit de Bourgogne-regio van Frankrijk.

Waar komt Pinot Noir vandaan?

Pinot Noir is afkomstig uit de Franse streek Bourgogne. De regio is vernoemd naar de stad Beaune in de provincie Côte-d’Or. Het klimaat in deze regio is een ideale omgeving voor het telen van Pinot Noir druiven. Het klimaat bestaat uit veel zon en koele zomers, waardoor de druiven zacht en sappig worden. De bodem in deze regio is ook ideaal voor het telen van de druif, met een mix van klei, leem en kalk.

Hoe wordt Pinot Noir geteeld?
Pinot Noir is een veeleisende druif om te telen. De druif is gevoelig voor klimaatveranderingen en ziekte, waardoor het moeilijk is om consistente kwaliteit te produceren. Veel wijnmakers gebruiken moderne technieken zoals temperatuurcontrole en het toevoegen van chemische additieven om de kwaliteit van de druif te verbeteren. Pinot Noir heeft ook een lange rijpingstijd nodig, waardoor wijnmakers geduld moeten hebben voordat ze hun wijn op de markt kunnen brengen.

Hoe herken je de Pinot Noir druif?
Pinot Noir heeft een dieprode kleur met een krachtige, fruitige smaak. De wijn heeft een volle body met zachte tannines en aromatische kruidige aroma’s. Het heeft ook verschillende smaken zoals bessen, kersen, kruiden, eiken en chocolade. Pinot Noir heeft ook een langere rijpingstijd nodig, waardoor de smaak en geur van de wijn intenser worden naarmate de tijd verstrijkt.

Hoe serveer je Pinot Noir wijn?
Pinot Noir is een geschikte wijn om te serveren bij verschillende gerechten. De wijn is het meest geschikt om bij gevogelte, vis, wild, boeuf bourguignon en salades te drinken. De druif heeft ook een lange rijpingstijd nodig, waardoor het een goede keuze is voor het bewaren van wijn. Pinot Noir heeft ook een lage zuurgraad, waardoor het een goede wijn is om bij zoete gerechten te drinken.

Conclusie

Pinot Noir is een van de meest populaire wijnen ter wereld. Het is een donkerrode, middelzware wijn met een krachtige, fruitige smaak. De druif is afkomstig uit de Bourgogne-regio van Frankrijk. Pinot Noir is moeilijk te telen omdat het gevoelig is voor klimaatveranderingen en ziekte. Wijnmakers gebruiken moderne technieken om de kwaliteit van de druif te verbeteren. Pinot Noir is het meest geschikt om bij gevogelte, vis, wild, boeuf bourguignon en salades te drinken.